2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Paşcani

Primăria municipiului Paşcani a anunţat că a încheiat contractul pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public din Paşcani. Este vorba de concesionarea serviciului către societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei.

În cursul zilei de vineri reprezentantul firmei şi primarul municipiului, Dumitru Pantazi au semnat documente. Contractul nu va fi supus aprobării Consiliului Local, aşa cum s-a anunţat iniţial, pe motiv că nu ar mai fi necesar şi va fi pus în în execuţie imediat, au spus reprezentanţii Primăriei. În maxim o lună de zile va fi făcută proiectarea iar în următoarele 7 luni vor fi executate lucrările de modernizare a reţelelor.

Contractul este  în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale.
Conform documentaţiei urmează să fie modernizate reţelele de iluminat pe 16 străzi din oraş: Gării, Vatră, Crinilor, Zimbrului Stadionului, Zimbrului, Dragoş Vodă, Ceferiştilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Ştefan cel Mare, Grădiniţei, Moldovei, Eugen Stamate, Mihail Kogălniceanu, Sportului şi Abatorului.
Aici vor fi montaţi peste 700 de stâlpi şi 2.280 de lămpi moderne, lucrări în valoare de 4.684.869,00 lei fără TVA. De asemenea, vor fi făcute lucrări de înlocuire şi extindere a reţelelor de iluminat stradal, mai ales în suburbii unde vor fi amplasate 2.644 lămpi şi peste 100 stâlpi, lucrări cu valoare de 6.673.000,00 lei fără TVA.

Totodată va fi disponibil şi un sistem de telegestiune cu ajutorul căruia vă fi coordonat tot iluminatul public. Fiecare lampă va avea alocat un IP şi va fi urmărită din calculator, în funcţie de necesarul de iluminat.
Reprezentanţii Primăriei susţin că va fi „cel mai modern iluminat public din ţară făcut după ultimele realizări în domeniu şi Pascaniul face paşi importanţi spre un oraş “SMART CITY”.
Menţionăm că pentru schimbarea corpurilor de iluminat, municipalitatea intenţionează să acceseze un program guvernamental pentru mediu în limita sumei de un milion de lei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Strandul din Pascani, in administrarea CSM

Strandul Municipal din Pascani a fost dat in administrarea...

Hotarare pentru trei sensuri giratorii, dupa aproape un an de povesti

  La aproape un an de zile de cand conducerea...

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...