14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

A fost resfinţită biserica din Cozmeşti – FOTO

Zi importantă ieri pentru localnicii din satul Cozmeşti, comuna Stolniceni-Prăjescu. Ieri a avut loc resfinţirea bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, iar slujba religioasă a fost oficiată de preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, împreună cu un sobor de preoţi. Curtea lăcaşului s-a umplut de credincioşi, iar la finalul evenimentului, copiii au primit Sfânta Împărtăşanie.

 

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Iaşului, a fost ieri pentru a treia oară în comuna Stolniceni-Prăjescu, unde a oficiat slujba de resfintire a lăcaşului de cult din satul Cozmeşti. Înalta faţă bisericească a fost primit cu pâine şi sare, de un localnic în vârstă îmbrăcat în straie populare.

A fost aşteptat şi de zeci de localnici, care au primit binecuvântarea lui, în timp ce clopotele răsunau.
Apoi, împreună cu un sobor de preoţi, a mers împrejurul bisericii, unde au avut loc cântări religioase, iar pereţii au fost sfinţiţi prin ungere cu mir.

La evenimentul mult aşteptat de credincioşi, a fost prezent şi primarul localităţii, Costel Hugeanu.
Menţionăm că biserica are formă de nava şi a fost construită în anul 1459. În 2009 au început lucrările de restaurare a lăcaşului. S-a consolidat zidul clădirii, a fost refăcut acoperişul, tâmplăria, pardoseală iar pereţii au fost pictaţi în tehnica fresco. Slujbele religioase se ţin în fiecare zi de duminică sau de sărbătoare de către părintele Vasile Gheorghiu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow