2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

A fost reluată furnizarea apei la Târgu Frumos. Poliţia Locală şi reprezentanţii asociaţiei îi debranşează pe râu platnici. Primăria oferă asistenţă juridică

Lecţia de astăzi vine de la Târgu Frumos. În cursul zilei de ieri a fost reluată furnizarea apei la cele 8 scări de bloc unde au fost închise robinete din cauza datornicilor. Asta după ce Primăria oraşului, reprezentantul asociaţiei de proprietari şi cei de la Apa Vital au încheiat un protocol pentru rezolvarea acestei probleme.
Operatorul ieşean spune că a reluat furnizarea dupa ce a fost făcută o primă plată din restanta acumulată de asociaţie în ultimele 13 luni de zile şi că a fost stabilit un calendar de achitare a datoriilor. Mai mult reprezentanţii asociaţiei de locatari trebuie să ia măsuri pentru debranşarea rău platnicilor aşa încât să nu mai aibă de suferit şi ceilalţi de pe scara blocului. Asta dup ce edilul oraşului le-a atras atenţia că trebuie să se achite de responsabilităţi.
Înţelegere a fost semnată şi de primar. Asta deoarece autoritatea locală acorda asistenţă juridica pentru că cei care nu vor să achite consumul de apă să fie daţi în judecată. Mai mult Primăria a pus la dispoziţia reprezentantului asociaţiei un poliţist comunitar. Împreună cu un muncitor de la Apa Vital merg în apartamentele locatarilor cu datorii şi întrerup apa si pun sigilii fără să îi afecteze pe ceilalţi locatari. Primarul a găsit o soluţie şi pentru cei care nu deschid uşa. Coloanele de apă vor fi modificate aşa încât aceştia să nu mai primească apă până nu îşi achita restantele.
Toate aceste măsuri au fost luate pentru că ceilalţi locatari să nu sufere. Edilul oraşului face apel la târgoveţi să îşi achite facturile la apă mai ales în acesta perioada caniculară pentru a nu mai fi închise robinetele.

Vestea proastă este că locatarii de la două scări de bloc unde furnizarea apei a fost reluată prin deschiderea neautorizată a robinetelor trebuie să plătească despăgubiri. Nota de plată este de 7200 de lei şi a fost asumată de preşedintele asociaţiei. Mai exact acolo unde se înregistrează consumuri clandestine de apă nota de plată va fi de trei ori mai mare decât de obicei.

În aceeaşi situaţie se afla şi zeci de locatari de la blocul Moldova din Paşcani unde a fost reluată furnizarea clandestina a apei dupa ce Apa Vital a întrerupt furnizarea din cauza lipsei contractelor şi a neplăţii consumurilor. Menţionăm că în Târgu Frumos apa este furnizată prin intermediul asociaţiilor de proprietari.

Din cele cinci asociaţii doar la una au fost probleme, din cauza datoriilor. La Pascani, insa, in peste 300 de scari de bloc locatarii consuma apa fara sa o achite de un an de zile. Asta deorece nu sunt asociatii de proprietari si nici reprezentanti de scara, iar acolo unde sunt, nu vor sa isi asume responsabilitatea de a incheia contractele de furnizare. Situatia se datoreaza atat militantilor anti Apa Vital care ii sfatuiesc pe pascaneni sa nu incheie contracte si nici sa nu isi achite consumurile. In aceeasi masura sunt responsabile si autoritatile locale care au anulat prin vot delegarea serviciilor operatorului iesean si nu s-a implicat suficient in rezolvarea crizei.

Foto: Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow