Array

A fost reluată activitatea de ecarisaj. Norma – minim 5 câini pe zi

Începând de astăzi a fost reluată acţiunea de strângere a câinilor comunitari, de pe străzile municipiului Paşcani. De acesta dată activitatea este desfăşurată de salariaţii Primăriei de la Serviciul de Gospodărie Comunală, nu de cei de la societatea de salubritate. Edilul municipiului a cerut ca în fiecare zi să fie strânşi de pe străzi minim cinci patrupede fără stăpâna şi sa fie duse la adăpostul din apropierea municipiului.
Decizia a fost luată în urma numeroaselor reclamaţii venite din partea păşcănenilor. Chiar şi astăzi la audienţe au fost câteva persoane care au cerut autorităţii locale măsuri ferme pentru rezolvarea acestei probleme.
BIT TV a atras atenţia asupra faptului că numărul câinilor fără stăpân a crescut îngrijorător de mult în unele zone ale Pascaniului şi că aceştia sunt tot mai agresivi, motiv pentru care reprezintă un pericol pentru trecători.
În şedinţă trecută de Consiliu Local, aleşii au respins proiectul de hotărâre prin care urmau să fie stabilite tarifele pentru activitatea de ecarisaj. Serviciile de ecarisaj au ajuns din nou la Primărie dup ace consilierii locali nu au aprobat tarifele foarte mari solicitate de societatea de salubritate, 239 lei pentru fiecare câine prins, iar contractul a expirat. La padocul din Paşcani sunt circa 140 de maidanezi, iar 20 dintre ei au fost adoptaţi în acest an de o asociaţie din Franţa.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...