More

  A fost relansat proiectul pentru constructia unei statii de sortare si compactare la Ruginoasa

  Array

  sortare-deseuri

  Proiectul de management al deseurilor din judet a fost relansat. Consiliul Judetean a publicat ieri, 21 februarie, anuntul privind proiectarea si executarea lu­crarilor de extindere si mo­dernizare a centrului de ma­nagement al deseurilor.

  Con­tra sumei maxime de 112 mi­lioane lei, constructorul va trebui sa extinda capacitatea statiei de sortare de la Tutora si sa construiasca o statie de tratare mecano-biologica pe acelasi amplasament.

  Astfel, pana la sfarsitul lunii martie vor fi finalizate documentatiile pentru doua din cele patru lucrari ale Proiectului de management al deseurilor pentru judetul Iasi. Prima dintre acestea se refera la inchiderea deseurilor neconforme, respectiv acele depozite din Pascani, Targu Frumos si Harlau. Cea dea doua priveste constructia unor statii de sortare si statii de transfer la Ruginoasa si Baltati.

  Lucrarile la cele doua statii de sortare vor costa aproximativ 10 milioane de euro fara TVA.

  Consiliul Judetean Iasi, estimeaza ca pana la inceputul lunii iunie 2013, se vor desemna castigatorii celor doua licitatii.

  Astfel, gunoiul municipiului Pascani ar urma sa fie sortat si compactat la statia din Ruginoasa iar mai apoi trimis la Tutora.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI