21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

A fost prelungit termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor. Deconectarea de la utilități, interzisă în starea de alertă

Guvernul a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe prevederi printre care prelungirea termenului până la care românii pot solicita amânarea ratelor la bănci până la data de 15 iunie 2020. De asemenea, Executivul a decis să prelungească interdicția furnizorilor de electricitate, gaze naturale, apă sau canal, să deconecteze utilizatorii, pe perioada stării de urgență. 

 

„Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care nu pot să le plătească. Până la data de 15 iunie 2020 instituțiile de credit vor evalua aceste cereri și în același timp pe perioada stării de alertă se interzic deconectările utilizatorilor de la gaze, electricitate, apă și canal”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

Până acum 126.493 de persoane fizice și juridice au beneficiat de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Cum se solicită amânarea ratelor

Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor, debitorii trimit creditorilor (bănci sau IFN-uri) o solicitare prin telefon sau pe email. Se poate opta pentru suspendarea ratelor pentru o perioadă cuprinsă între o lună și nouă luni. Banca analizează solicitarea și o aprobă în condițiile prevăzute de normele de aplicare.

CONTINUARE PE DIGI24.RO

Alte articole