Array

A fost lansat un ghid de buzunar pentru a ţine hoţii departe de bicicleta ta

În cadrul campanei “PUNE FRANA FURTURILOR DE BICICLETE”, derulata în perioada aprilie-septembrie 2015, Poliţia Romană a lansat de curând un ghid ce conţine informaţii practice pentru a preveni furtul de biciclete.
În ghid sunt prezentate atât regulile generale care trebuie respectate de proprietari atunci când îşi asigură bicicleta cât şi riscurile pe care trebuie să şi le asume atunci când nu o asigură.
Această iniţiativă de informare a populaţiei vine pe baza statisticilor din judeţul Iaşi din care rezultă că numărul furturilor de biciclete a crescut semnificativ în ultima perioadă.
Oamenii legii sfătuiesc proprietarii de biciclete să aleagă un sistem antifurt cu protecţie mare. Chiar dacă acesta este mai scump, prezintă o rezistenţă mai ridicată la încercările hoţilor de a le tăia.

” Pentru a preveni furturile de biciclete, poliţia recomanda să alegeţi un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete fiind comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă.
Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.
De asemenea, manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa lor sesizaţi imediat poliţia.
Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestimaţi pe infractori!” a declarat telefonic purtătorul de cuvânt al poliţiei, Anca Vajaiac.

Şi în Paşcani au fost sesizate în ultima vreme mai multe furturi de biciclete, ca urmare a locurilor de parcare special amenajate aproape inexistente în municipiu.

” În ceea ce privește amplasarea unor parcări pentru biciclete în municipiul Pașcani, am discutat cu primarul municipiului Pașcani care va analiză în perioada următoare oportunitatea amplasării unor astfel de parcări. Din primele discuții am înțeles că se dorește amplasarea lor în zona parcului, zona Ștrandului și vom mai vedea dacă vom identifica și alte zone. Momentan suntem la stadiul de analiză a acestei propuneri și vom vedea în perioada următoare unde vor fi amplasate și când.” a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Cristian Menegon.

Poliţiştii atenţionează în cadrul ghidului de buzunar că hoţii acţionează mai ales în spaţiile retrase, cum ar fi curţile sau scările de bloc.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...