8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

A fost inmormantat tatal ministrului Constantin Nita. Sute de localnici cu lacrimi in ochi

Tatal ministrului a fost ingropat ieri in comuna natala • Slujba a fost oficiata de preotii din sat • Parlamentari ai PSD Iasi si-au exprimat personal condoleantele • Fostul sef al SRI Iasi, ruda cu ministrul iesean, a depus o coroana la mormantul celui decedat • Dupa inmormantare, ministrul a aprins o lumanare si la mormantul tatalui adoptiv

Durere si jale in familia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita. Tatal acestuia a incetat din viata la varsta de 90 de ani. Ieri, in comuna Ciohorani, locul natal al ministrului, a avut loc slujba de inmormantare. Toti locuitorii s-au strans in batatura familiei celui care a fost, pentru o lunga perioada, presedintele CAP si primarul comunei. „Un om extraordinar. De o bunatate iesita din comun. Nu cred ca a fost vreo persoana din satul nostru pe care sa nu o fi ajutat”, au spus oamenii adunati in urma convoiului mortuar.

Parlamentari PSD de Iasi au adus un ultim omagiu

Nici macar soarele arzator nu a putut aduce lumina si liniste in sufletele familiilor Nita si Tudurachi. Vasile Tudurachi a parasit cele lumesti, lasand in urma un gol imens pentru rude. In jurul orei 12.00, tatal ministrului delegat, Constantin Nita, a plecat pe ultimul drum. Sicriul a fost purtat pe nasalie de rudele celui decedat. Un lung sir de coroane trimise de la cabinetul ministrului, de la organizatii PSD din toata tara, de la parlamentari de Iasi, de la rude si cunoscuti se intindea pe zeci de metri. In urma sicriului, oamenii din sat jeleau alaturi de rude. Mihai Tudurachi, viceprimarul comunei, mergea cu greu alaturi de fratii sai, Petru Tudurachi si Constantin Nita. Fiecare oprire a convoiului mortuar ii ducea mai aproape de despartirea de tatal lor. In poarta cimitirului, acestia si-a stapanit cu greu lacrimile. Undeva, in urma convoiului, prezente discrete, puteau fi zariti cativa parlamentari PSD de Iasi, care au tinut sa fie alaturi de ministrul Constantin Nita.

„A fost painea lui Dumnezeu”

Biserica s-a umplut de cei care doreau sa-l vada pentru ultima oara pe Vasile Tudurachi. Vizibil afectati, fiii celui decedat au izbucnit in lacrimi. La sfarsit, cand unul din preoti a tinut sa le reaminteasca tuturor cine a fost Vasile Tudurachi, ochii tuturor s-au umplut de lacrimi. „A fost unul din cei mai respectati sateni. Tin minte ca nu facea niciun sacrificiu de animale fara sa nu-mi trimita si mie un pachet de carne. Pe vremuri, cand se dadea zaharul pe cartela, cu suta de grame, l-am rugat daca poate sa-mi dea cu imprumut putintel zahar. M-a intrebat cat vreau: un sac, doi. Cand a venit vorba despre ajutor financiar pentru biserica, a fost primul care a sarit sa ne sprijine. Asa era Vasile, un om marinimos, gata sa ajute pe oricine. A trait sa-si vada fiii impliniti. A trait sa-si vada familia implinita. A fost painea lui Dumnezeu si acum a ajuns la dreapta Sa. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a fost ruga preotului. In tot acest timp, ministrul Constantin Nita a incercat din greu sa-si opreasca lacrimile.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow