2.3 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

A fost inaugurat laboratorul de informatică de la Colegiul „Sadoveanu” din Pașcani | FOTO

La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, vineri s-a facut un pas înainte pentru învățământul informatizat, iar începând cu ora 12, a avut loc inaugurarea laboratorului de informatică. Încă de la intrare, invitații au fost întâmpinați în stilul tradițional românesc, cu pâine de casă și sare.

La deschidere au fost prezenți inspector general prof. dr. Luciana Antoci și inspector prof. Irina Prodan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, directorul general de marketing Cristina Hanganu și directorul de resurse umane Iacob Petronela de la Rompak, dar și edilul Pașcaniului, Marius Pintilie, alături de reprezentanții Consiliului de administrație și Consiliului elevilor din cadrul instituției școlare.

La „Sadoveanu”, încă din luna ianuarie a acestui an, s-a lucrat intens la modernizarea și dotarea laboratorului de informatică. Astfel, au avut loc mai multe lucrări de renovare, precum înlocuirea luminatoarelor, s-a schimbat instalația electrică și cea de internet, s-a achiziționat mobilier nou, dar, cel mai important, au fost cumpărate echipamente IT performante. Valoarea investiției se ridică la 180 mii de lei.

În cadrul evenimentului, a avut loc și o acțiune simbolică de tăiere a panglicii cu scopul de a marca inaugurarea laboratorului de informatică.

Precizăm că aceasta este a treia colaborare de acest fel dintre insituția școalară și compania Rompak. În 2011, tot printr-o sponsorizare primită de la firma producătoare de drojdie, s-a modernizat laboratorul de chimie, iar în 2019 a fost demarat un proiect pentru modernizarea laboratorului de biologie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI