4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

A fost inaugurat laboratorul de informatică de la Colegiul „Sadoveanu” din Pașcani | FOTO

La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, vineri s-a facut un pas înainte pentru învățământul informatizat, iar începând cu ora 12, a avut loc inaugurarea laboratorului de informatică. Încă de la intrare, invitații au fost întâmpinați în stilul tradițional românesc, cu pâine de casă și sare.

La deschidere au fost prezenți inspector general prof. dr. Luciana Antoci și inspector prof. Irina Prodan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, directorul general de marketing Cristina Hanganu și directorul de resurse umane Iacob Petronela de la Rompak, dar și edilul Pașcaniului, Marius Pintilie, alături de reprezentanții Consiliului de administrație și Consiliului elevilor din cadrul instituției școlare.

La „Sadoveanu”, încă din luna ianuarie a acestui an, s-a lucrat intens la modernizarea și dotarea laboratorului de informatică. Astfel, au avut loc mai multe lucrări de renovare, precum înlocuirea luminatoarelor, s-a schimbat instalația electrică și cea de internet, s-a achiziționat mobilier nou, dar, cel mai important, au fost cumpărate echipamente IT performante. Valoarea investiției se ridică la 180 mii de lei.

În cadrul evenimentului, a avut loc și o acțiune simbolică de tăiere a panglicii cu scopul de a marca inaugurarea laboratorului de informatică.

Precizăm că aceasta este a treia colaborare de acest fel dintre insituția școalară și compania Rompak. În 2011, tot printr-o sponsorizare primită de la firma producătoare de drojdie, s-a modernizat laboratorul de chimie, iar în 2019 a fost demarat un proiect pentru modernizarea laboratorului de biologie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow