16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

A fost inaugurat Centrul de Conservare şi Promovare al Tradiţiilor din Ruginoasa

Un nou obiectiv turistic in comuna Ruginoasa. Astazi, 28 aprilie a.c, a avut loc inaugurarea “Centrului de Conservare si Promovare a Traditiilor Locale”, amplasat in cladirea din fosta piata agroalimentara din localitate. La eveniment au participat oficialitatile locale, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, Adrian Ardeleanu si localnici. Primarul comunei, Ionel Moraru, a daruit tuturor celor care au ajutat la deschiderea centrului, diplome de merit in semn de recunostinta.

Dupa discursuri, a urmat un spectacol organizat de elevii de la scolile din Dumbravita, Rediu si Ruginoasa, dar si artisti locali precum, Alexandru Grosu, Georgiana Cataru, Geanina Buzatu si altii. Au intretinut atmosfera cu melodii, dansuri populare si piese de teatru.

Centrul de Promovare gazduieste incepand de astazi, doua puncte muzeistice, etnografic si arheologic, Biblioteca Comunala si Biblionet, iar in curand, va fi deschis si un punct de informare turistica. Ideea infiintarii acestui obiectiv a venit la scurt timp dupa deschiderea Palatului Al. I. Cuza, cand turistii veniti in zona au inceput sa intrebe de unde pot procura suveniruri. Astfel ca, in acest sens, vor fi facute pliante, brosuri si obiecte din ceramica personalizate, care vor fi expuse vanzarii.

In acelasi context, Centrul Judetean in parteneriat cu Primaria Ruginoasa au expus covoare populare in fata cladirii, intr-un proiect denumit “Sipetul bunicii”, iar elevii de la Clubul Copiilor Ruginoasa au avut si ei deschisi o expozitie cu obiecte cusute pe etamina cu motive folclorice.

Pentru cei care vor sa viziteze, centrul va fi deschis de marti pana duminica, intre orele 08:00 – 20:00.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow