3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

A fost aprobată strategia de dezvoltare a orașului Hârlau

Decizie importanta pentru cetatenii orasului Harlau. In sedinta de ieri, 28 august a.c., legislativul local a aprobat Strategia de dezvoltare a orasului pentru perioada 2014 -2020. Documentul cuprinde o serie de proiecte de investitii care ar urma sa fie realizate in urmatorii ani atat cu bani de la bugetul local, cat mai ales din fonduri europene

Obiectivele principale ale acestei strategii sunt dezvoltarea mediului de afaceri si implicit cresterea numarului de locuri de munca, utilizarea energiei regenerabile, dezvoltarea si reabilitarea infrastructurii si accesul la educatie. Edilul orasului, Constantin Cernescu, a precizat ca cea mai importanta investitie este construirea unei sosele de centura la marginea orasului care sa faca legatura cu judetul Botosani si Targu Frumos. Astfel, traficul greu va fi deviat iar in centrul orasului s-ar putea dezvolta afaceri precum cafenele stradale si zone comerciale.

Tot in sedinta de ieri, s-a discutat si despre cea de-a doua etapa de modernizare a centrului Harlaului care va incepe din luna septembrie. Vor fi asfaltate inca trei strazi, valoarea investitiei fiind estimata la circa 3 mld de lei vechi fara TVA.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow