18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

A fost aprobat programul şi bugetul pentru Zilele Pascaniului. Critici pentru onorariul prezentatorilor, îngrijorări privind obţinerea banilor pentru plata artiştilor

Consiliul Local Paşcani a probat astăzi proiectul privind organizarea celei de-a cincea ediţii a “Zilelor Municipiului Paşcani”. La şedinţa extraordinară, convocată de la ora 10.00 au participat doar 15 consilieri din 19 pe ordinea de zi fiind înscrise două proiecte de hotărâre.
Primul dintre ele a făcut obiectul modificării unei hotărâri anterioare privind transmiterea spre folosinţă a bazei sportive clubului FCM Paşcani. Pentru a putea dispune de terenul respectiv, pe perioada organizării, Zilelor Pascaniului” şi pentru a avea dreptul de a încheia contractele de închiriere cu comercianţii administratia locală a venit cu modificarea conform căreia clubul are spre folosinţă baza sportive mai puţin în perioada organizării, Zilelor Pascaniului”.
Au urmat dezbaterile privind programul şi bugetul evenimentului.
Consiliera PNL, Diana Axinte a atras atenţia că bugetul propus, de 223.837 lei este mult prea mare pentru a fi susţinut din bugetul local, dacă din incasasarile din chirii şi sponsorizări nu vor acoperi costurile aşa cum s-a angajat executivul. Mai mult în opinia consilierei Axinte onorariul care urmează să fie achitat prezentatorilor, de 6000 de euro pentru… Cristian Gretcu şi Florin Constantin este prea mare în raport cu posibilităţile Pascaniului,… în condiţiile în care se spune că nu sunt bani pentru asfaltare şi deratizare.” Aceeaşi opinie a avut-o şi colegul său de partid consilierul Vasile Enea care a adăugat ca instituţiile de cultură au deja alocaţi bani de la bugetul local pentru organizarea unor activităţi culturale, făcând, probabil, referire la Casa de Cultură, întrucât muzeul nu are buget iar Biblioteca Municipală nu are alocaţi bani pentru astfel de activităţi.
În replică viceprimarul Vasile Axinte, preşedintele comisiei de organizare, a precizat că deocamdată nu se ştie care va fi cererea de inchiriere a spatiior comerciale, motiv pentru care nu pot fi estimate încasările.
El a mai spus că programul prezentat este rezultatul unor negocieri dure cu artiştii şi societatea organizatoare şi că alţi prezentatori au solicitat onorarii şi mai mari
În acelaşi context primarul dumitru Pantazi i-a invitat pe consilierii PNL să nu politizeze dezbaterea pe acest subiect întrucât bani pentru deratizare şi asfaltare au fost cuprinşi în bugetul aprobat la începutul acestui an. Pantazi a mai spus că Executivul va încerca să acopere cheltuielile de organizare doar din încasări nu şi de la bugetul local.
O opinie diferită a avut-o preşedintele de şedinţa consilierul PNL Marius Pintilie. El a spus că administratia locală trebuie să îşi asume din bugetul propriu o parte din costuri pentru organizarea unor evenimentelor culturare de la Casa de Cultură şi Biblioteca Municipală dar şi pentru concertul simfonic care va fi susţinut de Filarmonica din Bacău.
Şi consilierul PDL Ioan Ioniţă a intervenit pe acest subiect. El a solicitat că în hotărâre să fie prevăzută o suprafaţă mai mare care să fie pusă la dispoziţia comercianţilor, estimând o cerere mai mare, aşa cum s-a intamplat şi în anul 2008. El a mai spus la ediţia trecută Primăria Paşcani a reuşit să încaseze din închirieri şi sponsorizari cca 80 000 lei.
De asemenea consilierul PSD Vasile Haldan a propus să fie închiriate comercianţilor şi alte zone din oraş cum ar fi zona centrală din faţa Casei de Cultură, pentru mesterii populari.
Dacă în acest an s-ar încasa măcar cât a fost în anul 2008, pe lângă cei 70.000 lei alocaţi deja de la bugetul local Primăria Paşcani ar trebui să mai facă rost de încă aproape 90.000 de lei pentru acoperirea notei de plată. Consilierul Vasile Axinte a propus ca o parte dintre costuri să fie suportate chiar de către aleşii locali prin donarea indemnizaţiilor.
Până la urma programul şi bugetul, Zilelor Pascaniului” au fost aprobate în firma prezentată. Mai mult secretarul Primăriei a propus completarea hotărârii cu un amendament prin care comisia organizatoare se oblige că după eveniment să prezinte un raport de activitate.
Menţionăm că la sfârşitul săptămânii viitoare Primăria Paşcani va prezenta o situaţie privind contractele de închiriere cu comercianţii care vor veni la acest eveniment şi dacă va fi cazul va fi suplimentata suprafaţa de teren pusă la dispoziţia lor.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow