More

  A fost aprobat numarul si plata burselor sociale si de merit

  Vesti bune pentru elevii pascaneni. Legislativul pascanean a aprobat in sedinta care a avut loc joi 28 noiembrie 2019 , numarul de burse sociale si de merit si plata lor pentru perioada septembrie – decembrie 2019.

  In acest sens a fost alocata de la bugetul local suma de 114 000 lei, bani care urmeaza sa ajunga in cateva zile in conturile unitatilor scolare. Asta inseamna ca ele urmeaza sa fie achitate integral pana la sarbatorile de iarna. Cuantumul unei burse sociale este de 60 de lei iar a unei burse de merit 120 lei. Consilierii din opozitie au solicitat majorarea lor, macar incepand de anul viitor.

  Si consilierul Sorin Olariu a solicitat majorarea burselor. El a propus ca municipalitatea sa renunte la focul de artificii de Zilele Municipiului iar banii ramasi sa fie folositi pentru suplimentarea bugetului pentru burse.

  In replica viceprimarita Gabriela Nedelcu a spus ca in acest an nu pot fi facute majorari pentru ca nu sunt bani si ca nu pot fi amestecate bursele cu sarbatoarea orasului deoarece si elevii si cetatenii municipiului merita, in egala masura, atentia municipalitatii.

  Conform proiectului propus de viceprimarita Gabriela Nedelcu, la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani vor fi acordate 37 de burse sociale si 32 de merit, La Colegiul CF Unirea 22 sociale si 24 de merit, La Liceul Teoretic Miron Costin 22 sociale si 24 de merit si la Liceul „Mihai Busuioc” 9 burse sociale si 12 de merit.
  De asemenea la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” sunt acordate 15 burse sociale si 17 de studiu, la Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino” 22 burse sociale si 14 de merit, la Scoala Gimnaziala Lunca 16 sociale si 4 de meri, t iar la cea de la Gastesti 17 sociale si 6 de merit. Mentionam ca in scolile din Pascani sunt inscrisi la cursuri 5992 de elevi, in anul de invatamant 2019 – 2020.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  15.000 de euro pentru sisteme de încălzire, iluminare şi izolaţie termică. Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial

  Ghidul de finanţare destinat Programului ''Casa Eficientă Energetic'', prin care solicitanţii pot primi până la 15.000 de euro de la stat, a fost publicat...

  Opinii