elefant.ro
More

  A fost aprobat „Crosul pentru școli”

  Astãzi, 14 martie, a fost aprobata organizarea „Crosului pentru școli”, eveniment sportiv programat pentru datã de 11 mai a.c.
  Subiectul a fost discutat în Comisia Localã de Circulație, unde au fost analizate traseele de desfãșurare ale crosului.

  Pentru copii, pentru a nu fi supuși riscurilor din trafic, s-a decis ca traseul de concurs sã fie pe Esplanada.
  Pentru adulți, startul va fi dat tot de pe Esplanada și au fost propuse douã trasee.
  Primul traseu, mai simplu, de 2 km, este urmãtorul: de la punctul de start de pe Esplanada – pe stradã 1 Decembrie pânã la intersecția cu stradã Republicii – apoi pânã la capãtul Parcului Peștișorul și înapoi la punctul de plecare de pe Esplanadă.
  Al doilea traseu, mai complex, de 3 km, pleacã de la același punct de start de pe Esplanada, pe strada 1 Decembrie pânã la intersecția cu stradã Republicii, urcã spre parc, traverseazã Parcul Municipal prin spatele Palatului Cantacuzino, apoi pe stradã Grãdiniței înapoi spre Parcul Peștișorul, urmând a se reveni la punctul de plecare de pe Esplanada.

  Șeful Poliției Locale și doi reprezentanți ai Biroului Rutier Pașcani au contestat traseul pentru adulți pe motiv cã ar bloca circulația timp de aproximativ o ora pe strãzile 1 Decembrie și strada Republicii. De asemenea, cei trei s-au abținut de la vot, dar și chiar și așa, organizatorii au reușit sã obțînã avizul Comisiei Locale pentru desfãșurarea crosului.

  Menționãm cã scopul evenimentului este strângerea de fonduri și învestirea acestora în dezvoltarea comunitãților școlare dar și stimularea implicãrii comunitãții pascanene în a sprijini proiecte educaționale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biciclist accidentat la Războieni. A traversat prin loc nepermis

  Un biciclist a fost accidentat vineri seara, in localitatea ieseana Razboieni. Barbatul, in varsta de 56 de ani, ar fi traversat strada printr-un loc...

  Uniunea Europeană enervează țăranii români cu legea porcului. „Să-i fac un grafic de hrănire? Să mă schimb de cinci ori pe zi?”

  Uniunea Europeană revoluționează modul în care românii cresc porci în propriile curți. Specialiștii de la Bruxelles nu sunt de acord ca animalele să mai fie...

  Studiu: Deșeurile electronice ating niveluri record

  Un munte de televizoare cu ecran plat, telefoane mobile și alte produse electronice a crescut ajungând la un nivel record anul trecut, potrivit unui...

  Opinii