16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022

A fost adoptată legea prin care Educația sexuală va fi studiată în școli

Legea educației sexuale în școli a fost adoptată astăzi, 21 iunie, în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă. Astfel, elevii vor studia materia ‘educație pentru sănătate’, fosta ‘educație sexuală’.

De asemenea, precizăm că  în unele țări din Europa, Educaţia sexuală este obligatorie.

A fost adoptată legea pentru studierea Educației sexuale în școli

A fost adoptată legea prin care Educația sexuală va putea fi studiată în școli. În acest sens, Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 21 iunie, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, stabilind că în unităţile şcolare se vor derula sistematic din clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Astfel că deputaţii au decis, în acest sens, să admită în parte cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Legea reglementează posibilitatea numirii drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie. Totodată, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului.

Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow