16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

A doua zi de simulare în unităţile de învăţământ din judeţ

Burse pentru elevi pascaneni

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a organizat azi proba scrisă la Matematică din cadrul ultimei simulări a examenelor naţionale din anul şcolar 2012-2013. Variantele au respectat programele şcolare şi strucura modelelor postate pe site-ul M.E.N. pentru examenul de Evaluare Naţională, respectiv Bacalaureat, fiind concepute de către un grup de lucru coordonat de inspectorul de specialitate, în conformitate cu matricea de specificaţii şi structura stabilite de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Variantele propuse pentru simularea Examenului de Bacalaureat au fost concepute în funcţie de profil, anume o variantă pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, o altă variantă pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii, o altă variantă pentru filiera tehnologică şi o a patra variantă pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.

Subiectele au fost structurate în trei părţi: prima parte cuprinde itemi din programa studiată de elevi în clasele a IX-a şi a X-a, a doua parte se bazează pe programa studiată în clasa a XI-a, iar ultima parte conţine subiecte elaborate pe baza programei şcolare pentru clasa a XII-a. Pentru fiecare parte se acordă 30 de puncte, iar 10 puncte se acordă din oficiu.

„Considerăm că variantele realizate sunt echilibrate, un elev cu un nivel mediu de pregătire putând obţine nota 6. De asemenea, elevii cu un nivel ridicat de pregătire pot obţine note mari şi foarte mari, în concordanţă cu expectanţele lor.

Referitor la varianta pentru simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a, se impune precizarea că aceasta are un nivel mediu de dificultate, astfel încât elevii cu un nivel mai scăzut de pregătire pot depăşi nota 5. Subiectele au fost structurate în trei părţi, pentru fiecare parte acordându-se câte 30 de puncte, în afara celor 10 puncte din oficiu. Se remarcă faptul că varianta conţine şi subiecte de matematică aplicată, în conformitate cu matricea de specificaţii elaborată de C.N.E.E. Se impune a preciza faptul că varianta concepută este accesibilă, iar notele pe care le vor obţine elevii vor reflecta nivelul lor real de pregătire la acest moment.” conform unui comunicat de presa transmis redactiei noastre de catre ISJ Iasi. Date statistice arata ca prezenta la clasa a XII-a  a fost de 84%, iar pentru clasa a VIII-a: 94%. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow