10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

A doua simulare pentru examenele nationale: elevii pascaneni dezinteresati

Astazi, elevii si liceenii si-au verificat cunostintele la limba si literatura romana. In cursul diminetii s-au dat teste de simulare atat la evaluarea nationala, pentru clasa a VIII-a, cat si pentru Bacalaureat. Fiecare unitate scolara in parte a avut libertatea de a-si elabora propriile subiecte. O parte dintre liceenii pascaneni sunt relaxati, ei spun ca nu e obligatoriu sa ia examenul, pentru ca planuiesc sa plece in strainatate. Multi elevi, insa promit ca se vor pune cu burta pe carte, siguri ca pana la vara au tot timpul din lume.

Verificările vor continua pe 21 februarie, atunci când majoritatea se va confrunta cu matematica, iar liceenii umanişti vor avea examen la istorie. Proba a treia la bacalaureat se va susţine la data şi la ora pe care le vor stabili fiecare unitate de învăţământ în parte.
Notele obtinute de elevi la simulare vor fi aduse la cunostinta parintilor, iar rezultatele si rezolvarea subiectelor vor fi analizate obligatoriu la clasa.
Profesorii au facut deja orare serioase, cu pregatiri gratuite in fiecare scoala, dupa cursuri sau in weekend, dar au putine sanse sa le stirneasca interesul adolescentilor. Anul trecut, de exemplu, o strategie similara a fost privita cu oarecare indiferenta si salile de pregatire erau aproape pustii.
În prima etapă a simulărilor, promovabilitatea a fost de 55,53 la sută la evaluarea naţională şi de doar 35 la sută la bacalaureat. În ambele contexte, cuiul lui Pepelea l-a reprezentat, cum era de aşteptat, matematica. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow