24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

A doua șansă pentru cei care au abandonat școala

A doua șansă pentru cei care au abandonat școala

Abandonul şcolar reprezintă o problema greu de rezolvat pentru sistemul nostru de învăţământ. Din această cauză, suntem pe locul trei în Europa. O soluţie ca să scăpăm de numărul mare de analfabeţi este programul „a două şansă”, care funcţionează în câteva şcoli din zonele defavorizate. Mai exact, cei care au renunţat la şcoală când erau copii sunt încurajaţi să reia cursurile, chiar dacă au depăşit vârstă. Profesorii le explică la ore că niciodată nu e târziu să înveţe. Totul e să aibă voinţă.

La Școala Gimnazială din satul Muncelul de Sus comuna Mogoșești Siret a debutat perioada de înscriere pentru programul „A doua șansă”. Doritorii trebuie să se prezinte la secretariatul unității de învățământ, iar în cel mai scurt timp sunt așteptați la ore ce vor avea loc în weekend ori se va găsi un program flexibil pentru ca școlarii să fie prezenți la cursuri.

Programul „A două șansă” este dedicat pentru două categorii, cei până și peste 14 ani, pentru ciclurile primare și gimnaziale. El are ca scop sprijinirea persoanelor care nu au terminat şcoala.

Înscrierea se va face la secretariatul unității de învățământ după următorul program:
– Şcoala gimnazială Muncelu de Sus – în zilele de marţi şi joi între orele 8.00-12.00;
– Şcoala gimnazială Mogosesti – Siret – în zilele de luni şi miercuri între orele 8.00-12.00.

România rămâne într-un top 3  al abandonului şcolar la nivel european, după Spania şi Portugalia. Principalii factori sunt sărăcia, urmată de copiii care provin din familii dezbinate în care nici părinţii nu au mai mult de 8 clase. O influenţă deosebită o au fraţii mai mari, care, la rândul lor, au renunţat la studii, iar integrarea în găştile de cartier sau în reţelele de cerşetorie conduc aproape mereu la renunţarea la educaţie.

Un raport oficial arată că 17,5 la sută dintre elevi abandonează studiile, iar potrivit UNICEF, la nivel naţional, aproximativ 274.000 de copii nu merg la şcoală. Cei mai mulţi sunt tineri între 15 şi 18 ani şi provin din familii sărace din mediul rural.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow