21.5 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

A doua cruce gigant de la Pascani. Este inalta de 15 m, amplasata pe un soclu rotativ, la iesirea din Pascani , spre Gastesti

Initiativa suprinzatoare din partea unui afacerist din Pascani. La iesirea din Pascani, pe partea stanga, Gelu Costachescu, patronul unui lant de magazine de cartier si a unei afaceri de pompe funebre a construit  o cruce de inox, inalta de 15 m. Minunea  este amplasata pe un soclu rotativ si este iluminata cu neoane, pe timp de noapte, asa incat sa fie vizibila de departe. Intreaga investitie este estimate la peste 1000 de euro, pe acelasi amplasament urmand sa fie construit si un  centru ecumenic .

Promotorul acestor constructii povesteste ca a simtit sa faca o astfel de cruce de cand a venit la Pascani ca tanar inginer, acum peste 20 de ani de zile. Mai mult, el spune ca intentioneaza sa il invite chiar pe  IPS Teofan , Mitropolitul Moldovei, pentru a sfinti acesta cruce, dupa ce va finalize lucrarile de amenajare si imprejmuire.

Mentionam ca la Pascani mai este amplasata o cruce asemanatoare in zona Vale. Este vorba despre cea din apropierea fabricii de perdele, a omului de afaceri Leonard Rusu, cruce care a fost la un pas de a fi amplasata in spatele hotelului, la troita de la scarile mari.

Orizont.info

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow