17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

A crescut numarul infractiunilor economice, la Pascani

infractiuni economiceS-a inmultit numarul de infractiuni de natura economico-financiara comise la Pascani. Potrivit unei statistici a activitatii lucratorilor Biroului de Investigare a Fraudelor, numai in anul 2012, politistii pascaneni au depistat 114 de astfel de infractiuni. Cifra cea mai mare, si anume 42, se inregistreaza la categoria evaziunilor fiscale, cele mai multe dintre acestea fiind cazurile in care patronii desi au bani in conturi, nu vireaza la Stat, contributiile sociale ale angajatilor.
Pe locul al doilea, se situeaza faptele prin care se denatureaza adevarul, si anume infractiunile de fals care insumeaza un numar de 17.
Imediat dupa, se afla infractiunile la legea cecului, care in evidentele lucratorilor, sunt cercetati un numar de 13 cetateni, care au procedat ilegal atunci cand au emis aceste acte fara a avea acoperire financiara.
Din statistica politistilor, nu lipsesc si infractiunile de delapidare, inregistrate in numar de 9, cel mai cunoscut dosar, fiind acela in care Adina Gabriela Tofan, angajata a sucursalei BancPost, din Pascani, este cercetata ca a furat din conturile clientilor peste 600.000 de lei. La acea data, polististii pascaneni au retinut-o pe femeie pentru 24 de ore, iar in prezent aceasta este cercetata in stare de libertate, iar daca va fi gasita vinovata risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare.
Tot in anul precedent, lucratorii au mai confiscat un numar total de 4513 tigarete, 51 de litri de bauturi spirtoare, 163 de litri de vin si 300 de kilograme de zahar.

Alte articole