More

  A crescut numărul firmelor noi din judeţ în prima jumătate din 2017

  Array

  În primele şase luni ale acestui an, 1.767 de firme din judeţul Iaşi au fost radiate din evidenţele Registrului Comerţului, număr cu 33,77% mai mic faţă de cel consemnat în intervalul ianuarie-iunie 2016.

  După acest indicator, Iaşul este pe locul trei într-un top al judeţelor, fiind devansat de municipiul Bucureşti, cu 7.237 de cazuri, şi judeţul Cluj, cu 1.985 de firme radiate. În perioada ianuarie-iunie 2017, în judeţul Iaşi, 241 agenţi economici şi-au suspendat activitatea, în scădere cu aproape 27% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Şi în privinţa numărului de firme care au fost dizolvate s-a consemnat în judeţ o diminuare a fenomenului, datele de la Registrul Comerţului indicând o scădere cu aproape 20 de procente. Dacă în primele şase luni din 2016 se înregistrau 450 de firme, acum sunt în evidenţe 363 de cazuri.

  Pe parcursul acestui an, în judeţul Iaşi, a crescut însă incidenţa cazurilor de societăţi intrate în insolvenţă. Astfel, numărul dosarelor cu firme intrate în insolvenţă, deschise în acest an la Tribunalul Iaşi, a urcat cu 4,5 procente comparativ cu situaţia din ianuarie-iunie 2016. Potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul persoanelor din judeţ care au realizat demersuri pentru deschiderea de noi firme a crecut cu 22% în ianuarie-iunie 2017 faţă de situaţia din perioada similară de anul trecut: 2.675 de persoane au înfiinţat firme în judeţ în acest interval faţă de 2.192 anul trecut.

  Sursa Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet