6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

A crescut numărul firmelor noi din judeţ în prima jumătate din 2017

În primele şase luni ale acestui an, 1.767 de firme din judeţul Iaşi au fost radiate din evidenţele Registrului Comerţului, număr cu 33,77% mai mic faţă de cel consemnat în intervalul ianuarie-iunie 2016.

După acest indicator, Iaşul este pe locul trei într-un top al judeţelor, fiind devansat de municipiul Bucureşti, cu 7.237 de cazuri, şi judeţul Cluj, cu 1.985 de firme radiate. În perioada ianuarie-iunie 2017, în judeţul Iaşi, 241 agenţi economici şi-au suspendat activitatea, în scădere cu aproape 27% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Şi în privinţa numărului de firme care au fost dizolvate s-a consemnat în judeţ o diminuare a fenomenului, datele de la Registrul Comerţului indicând o scădere cu aproape 20 de procente. Dacă în primele şase luni din 2016 se înregistrau 450 de firme, acum sunt în evidenţe 363 de cazuri.

Pe parcursul acestui an, în judeţul Iaşi, a crescut însă incidenţa cazurilor de societăţi intrate în insolvenţă. Astfel, numărul dosarelor cu firme intrate în insolvenţă, deschise în acest an la Tribunalul Iaşi, a urcat cu 4,5 procente comparativ cu situaţia din ianuarie-iunie 2016. Potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul persoanelor din judeţ care au realizat demersuri pentru deschiderea de noi firme a crecut cu 22% în ianuarie-iunie 2017 faţă de situaţia din perioada similară de anul trecut: 2.675 de persoane au înfiinţat firme în judeţ în acest interval faţă de 2.192 anul trecut.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI