More

  A crescut numarul deceselor in urma accidentelor rutiere

  Array

  accident 1Statistici ingrijoratoare de la Biroul Rutier al Politiei Municipiului Pascani . Desi numarul accidentelor a scazut cu un procent de 13%, acestea au fost mai grave decat in anul precedent, asa cum reiese din cuprinsul raportului de activitate prezentat zilele trecute .

  Astfel, accidentele rutiere per total au scazut, de la 94 in 2011, la 82 in 2012, dar a crescut la 17, numarul persoanelor decedate, cu un procent de aproximativ 20% mai multe fata de acum doi ani.

  Din totalul evenimentelor rutiere, 44 au fost cu consecinte grave pe cand doar 38 s-au soldat cu ranirea usoara a persoanelor implicate. Tot in urma evenimentelor, au fost inregistrate 39 de persoane ranite grav si 61 ranite usor.

  Se mai observa faptul ca, in anul 2012, majoritatea accidentelor s-au produs pe drumurile judetene fata de 2011, cand drumurile nationale au fost cele mai periculoase.

  Tot conform bilantului, principalele zone cu ponderea cea mai mare de evenimente grave, au fost Pascani, Motca, Ruginoasa cu trei morti, Cristesti, Miroslovesti, Valea Seaca, cu doi morti si Lespezi cu un mort.

  Principalele cauze care au dus la cele mai multe accidente si anume 24 sunt neregulile comise de pietoni care au traversat prin locuri nepermise. Urmeaza un numar de 15 accidente comise din cauza vitezei, iar 9 s-au intamplat pentru ca soferii nu au fost atenti si nu au acordat prioritate.

   

  Infractiunile rutiere in scadere

   

  Ca si infractiuni la regimul rutier, 111 au fost inregistrate in 2012, cu 47 mai putine ca in 2011.

  Politistii de la circulatie au ridicat in 2012, 572 de permise, au fost retinute 172 de certificate de inmatriculare, au mai fost aplicate un numar de 23.125 de puncte penalizare urmate de 22.618 de amenzi cu o valoare de 3.012.770 de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Platforme pentru colectarea gunoiului,  fara proiect si autorizatie

  Administratia locala din Pascani a finalizat lucrarile de amenajare a doua platforme pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer, in cadrul unui program pilot anuntat...

  Cum vor circula autobuzele de Ziua Nationala

  Operatorul pascanean de transport public local  a anuntat modificari in programul curselor pentru zilele de 30 Noiembrie si 1 decembrie a.c.. Chiar daca sunt...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI