22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

A cerut ajutorul Primăriei pentru a da statul în judecată

Audienţe cu surprize, astăzi, la Primăria Paşcani. Un bărbat a solicitat administraţiei locale asistenta juridică pentru a da statul în judecată. Asta pentru că pe timpul regimului comunist ar fi avut de suferit de pe urma fostei securităţi. Valeriu Busuioc mai susţine că a fost deţinut politic şi că a fost nevoit să fugă în străinătate din cauza fostului regim. Acum vrea să îi dea în judecată pe cei vinovaţi şi să le ceară despăgubiri dar are nevoie de probe. Ele s-ar afla în arhivele CNSAS dar pentru a ajunge în posesia lor are nevoie de ajutor.

Povestea bărbatului nu i-a impresionat pe cei de la Primărie. Viceprimarul Vasile Axinte i-a solicitat probe pentru a demonstra că a fost deţinut politic, apoi i-a răspuns că Primăria nu acorda asistenţă juridică pentru astfel de cazuri.

Tot la audienţele de astăzi au ajuns cetăţeni cu cereri mai pe înţelesul autorităţii locale. O femeie a solicitat aprobarea Primăriei pentru debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire iar un comerciant o aprobare pentru a vinde băuturi alcoolice în pieţele agroalimentare.
În acelaşi context un alt contribuabil a cerut Primăriei să extindă reţelele de iluminat public pe strada unde locuieşte iar tatăl unui tânăr aflat în puşcărie o dovadă de nevinovăţie pentru a scăpa de pedeapsă.

Menţionăm că de la 1 iulie 2015 foştii deţinuţi politici şi cei strămutaţi în altă localitate sau deportaţi în străinătate sau prizonieri vor primi o indeminzaţie lunară de 400 de lei, faţă de 200 cât este în prezent, pentru fiecare an de detenţie, deportare, strămutare în alte localităţi sau prizonierat.
Mai mult, persoanele care atunci au fost internate în spitale de psihiatrie sau au avut domiciliul obligatoriu vor primi câte 200 lei pentru fiecare an de internare sau de domiciliu obligatoriu. Soţul sau soţia acestora vor primi o indemnizaţie lunară de 400 lei neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit. Aceste indemnizaţii se vor cumula cu pensiile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow