More

  A CERUT 18.000 LEI, DAR NU A PRIMIT NIMIC

  Array

  Se înmulțesc, din nou, cazurile de înșelăciune prin metoda accidentul. Tot mai mulți bătrâni sunt sunați în miez de noapte și le spun că cei apropiați lor sunt victime sau au provocat accidente rutiere grave. Este și cazul unor bunicuțe din comunele din apropiere de Pașcani. Unele cad în plasa infractorilor, altele se dezmeticesc la timp. 

  Numai în câteva zile, polițiștii din județ au primit mai multe sesizări cum că bătrâni au fost sunați pentru a li se solicita bani. De exemplu, la data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie au  fost sesizaţi prin  112, de către  o femeie, de 64 ani cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orelor 15:00 a fost victima unei tentative de înşelăciune prin metoda “accidentul rutier”.

  Astfel, femeia a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind procuror şi i-a transmis că ginerele ei a provocat un accident rutier grav, lovind cu autoturismul o tânără.

  Apelantul  a încercat să  determine  femeia să-i achite suma de 18.000 lei, bani ce ar fi fost necesari pentru a nu i se întocmi dosar penal ginerelui ei. Femeia a încheiat convorbirea cu necunoscutul, conştientizând că vestea  nu este reală.

  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „tentativă la înşelăciune”, iar cercetările continuă pentru identificarea autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI