27.6 C
Paşcani
vineri, septembrie 27, 2024

Elevii nu mai riscă suspendarea, timp de trei luni, a acordării bursei tehnologice dacă au notă mică la purtare

Până de curând, elevii care aveau o notă mai mică de șapte la purtare nu mai puteau primi, timp de trei luni, bursa tehnologică, dar Ministerul Educației (ME) a abrogat, printr-un ordin apărut în această săptămână, prevederile respective, astfel că acum nu se mai poate suspenda acordarea bursei tehnologice la obținerea de note mici la purtare.

Astfel, Ordinul ME 6.691/2024, aplicabil din 24 septembrie, modifică Metodologia-cadru de acordare a burselor, în sensul abrogării unor prevederi ce vizează acordarea burselor tehnologice.

Prevederile abrogate stabileau, până de curând, că bursa tehnologică nu se acorda în primele trei luni calendaristice din anul școlar următor, în cazul în care elevul comitea abateri disciplinare grave, care duceau la scăderea mediei generale la purtare sub nota șapte în anul școlar precedent.

Abaterile amintite nu se refereau la scăderea mediei la purtare din cauza absențelor nemotivate, în aceste situații, respectiv atunci când elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, ei neprimind bursa în luna respectivă.

În cazul elevilor cu note mai mici de șapte la purtare, directorul școlii era cel care lua decizia de suspendare a bursei tehnologice, la propunerea comisiei de management al burselor.

Astfel, după ce au fost eliminate prevederile amintite din metodologie, suspendarea acordării bursei nu se mai aplică la obținerea unei note mai mici de șapte la purtare.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70