26.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 27, 2024

Dublă lansare de carte, la Casă de Cultură Târgu Frumos – VIDEO

Sfârșitul săptămânii trecute a adus la Târgu Frumos un eveniment cultural, cu tradiții. Casa de Cultură Garabet Ibrăileanu a organizat și găzduit o dublă lansare de carte, vineri, 20 septembrie, după-amiază.

Într-un cadru ca odinioară, în care a fost amenajată „camera de curat” din casele bunicilor, au fost lansate cărțile „Timpul sacru. Sărbătorile de altădată” de Marcel Lutic și „Rost și rânduială în satul românesc” de Eugen Neculau. Moderatoarea evenimentului a fost directoarea instituției, Veronica Hariton.

În debut, a avut loc și un moment artistic, în care tânărul, Iosif Harpa, a încântat publicul prin cântec popular.

În continuare, au fost prezentate cele două cărți, care au cel puțin un numitor comun: lumea satului de altădată.

Cartea scrisă de Marcel Lutic aduce în prim-plan un calendar al sărbătorilor, revelând semnificațiile profunde și obiceiurile asociate cu acestea, iar Eugen D. Neculau conturează pe deplin în lucrarea sa chipul strămoșilor noștri, ancorați tainic și trainic în Dumnezeu. Lumea satului are o anumită rânduială, oamenii se cinstesc şi se preţuiesc între ei după anumite criterii.

BIT TV a tranmis LIVE evenimentul, iar filmarea poate fi revăzută pe canalul de Youtube al televiziunii, dar și pe site-ul de știri bittv.info.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70