30.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 27, 2024

Spectacol cu ocazia Târgului Meșterilor Populari de la Târgu Frumos – VIDEO

Timp de trei zile, centrul orașului Târgu Frumos a fost un pol al tradițiilor autentice românești. Pe esplanadă a avut loc Târgul Meșterilor Populari, cea de-a XI-a ediție, iar deschiderea oficială a evenimentul a fost vineri.

Dupa momentul artistic de început, au urmat discursurile organizatorilor.

Au fost amenajate numeroase standuri ale meșterilor veniți din diferite colțuri ale țării, fiecare cu tradiția sa.

Printre aceștia, s-au aflat și voluntarii din Asociația Super Tineri, atât din Târgu Frumos, cât și din diferite țări, veniți în cadrul proiectelor organizației. Ei au asigurat ateliere gratuite de cărți poștale, cercei din ceramică, creație surpriză și altele, pentru toți cei interesați.

Sâmbătă a avut loc un spectacol artistic, de aproape patru ore. Au cântat și dansat tineri talentați, îmbracați în portul popular, din localitățile apropiate orașelor Târgu Frumos și Hârlău, dar și din zona Pașcaniului.

BIT TV a tranmis LIVE evenimentul, iar filmarea poate fi revăzută pe canalul de Youtube al televiziunii, dar și pe site-ul de știri bittv.info.

Târgul a fost organizat de Asociația Meșterilor Populari din Moldova și Primăria Orașului Târgu Frumos și partenerii, Casa de Cultură Garabet Ibrăileanu, Asociația Super Tineri și Centrul Cultural Ruginoasa.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70