16.6 C
Paşcani
vineri, septembrie 27, 2024

Cei mai mulți români își doresc reorganizarea administrativ-teritorială a țării și înfiinţarea unor regiuni – sondaj INSCOP

Peste jumătate dintre români cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăţi calitatea serviciilor publice, un procent similar având aceeaşi părere despre o reformă administrativă care ar include comasarea unor localităţi.

De asemenea, mai mult de 50% au o părere bună despre posibilitatea înfiinţării unor regiuni care să reunească mai multe judeţe, arată datele unui sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro.

Reforma administrativ-teritorială

56,1% dintre români cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăţi calitatea serviciilor publice din România, în timp ce 39,4% sunt de părerea contrarie, iar 4,5% nu ştiu sau nu răspund.

 

Cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăţi calitatea serviciilor publice din România în special: persoanele cu un nivel de educaţie mai ridicat, gulerele albe, cei cu un venit mai ridicat şi locuitorii din Bucureşti. Sunt de părerea contrarie mai ales: tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie primară şi cei inactivi potenţial activi.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70