18 C
Paşcani
vineri, septembrie 27, 2024

Ce se poate întâmpla în doar o secundă de neatenție la volan. Frâna bruscă înrăutățește situația

România continuă să numere tot mai multe accidente rutiere mortale. De fapt, cele mai multe din Uniunea Europeană: 86 de morţi la un milion de locuitori. Un număr tot mai mare, de la un an la altul. În spatele cifrelor stau tragedii care, în unele cazuri, pot fi evitate prin conducerea defensivă, spun specialiştii.

Deşi pare o viteză foarte mică, specialiştii spun că un astfel de accident într-o situaţie reală poate fi mortal dacă nu purtăm centura de siguranţă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii e îngrijorată de numărul tragic al morţilor pe şosele din România. Cinci oameni îşi pierd zilnic viaţa.

„Mai mult de 50% dintre accidentele produse pe şosele sunt cauzate de viteza exagerată. Şi, deşi sunt multe conversaţii despre droguri şi alcool, dacă vă uitaţi în de-aproape primele „cauze” sunt din cauza vitezei şoferilor şi pietonilor”, a declarat Ioana Pop, specialist OMS.

Simularea în cadru izolat al unor situaţii ce pot deveni tragice şi câteva cursuri de conducere defensivă pot face, în multe cazuri, diferenţa între viaţă şi moarte, spun specialiştii.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70