16 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu două camere. „Ferească Dumnezeu! Ați pus foiță de aur pe pereți?”

Prețurile o iau razna în România, iar piața imobiliară e campioana scumpirilor în marile orașe. Marii câștigători sunt constructorii și meșterii din construcții. Ultimii au ajuns să ceară sume fabuloase chiar și pentru renovarea apartamentelor mici.

Imagine ilustrativă. FOTO Unsplash
Imagine ilustrativă. FOTO Unsplash

Prețurile materialelor de construcții și mai ales manopera nu par să aibă o limită în România, dar vina le aparține și oamenilor, care sunt dispuși să facă orice sacrificii și să scoată din buzunar sume tot mai mari și pentru o simplă renovare.

Așa s-a ajuns în situația în care renovarea unui apartament cu două camere în București sau Cluj, dar și în alte localități importante să coste cât o casă sau cât un apartament în alte orașe. O află zilnic nenumărați români, iar acum a fost rândul Ionelei, după ce s-a interesat pe grupul de Facebook Idei Amenajări cât costă renovarea unei simple locuințe.

Aveți idee cât mai costă de renovat de la zero un apartament de două camere (suprafața totală de 67 mp) și dacă eventual ați transformat un apartament din 2 camere într-un apartament cu 3 camere”, a fost postarea ei.

Prețuri năucitoare

Răspunsurile, sau cel puțin unele, au năucit-o de-a binelea, în condițiile în care mulți vehiculează prețuri absolut nebune.

„Fără mână de lucru și centrală ne-a costat în jur de 28.000 de euro acum trei luni (și o parte din electrocasnice + mobilă + decorațiuni)”, i-a răspuns o altă doamnă. „L-ați reconstruit?”, a intervenit un internaut surprins, la care doamna i-a răspuns: „Era bine, dar nu. Dacă îți dorești ceva de calitate cam atât costă. Nu renovezi din 5 în 5 ani. Dar na, noi suntem români. Ne pricepem să cârpim.”

Continuarea pe Adevarul 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70