10.5 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Spitalul General CF ar putea deveni spital suport COVID-19

Spitalul General CF din municipiul Pascani ar putea deveni unitate medical suport COVID-19. Informatia a aparut dupa ce directorul DSP Iasi, Vasile Cepoi a precizat ca a trimis catre Ministerul Sanatatii o solicitare in acest sens.

El a precizat pentru Radio Iasi ca ar dori ca la Pascani sa fie amenajte 50 de paturi. AUDIO radioiasi.ro

Reprezentantii Spitalului General CF Pascani au precizat ca deocamdata unitatea medicala nu a primit nici o informare oficiala in acest sens. In momentul in care va fi publicat in Monitorul Oficial, un ordin de ministru in acest sens, Spitalul General CF va demara toata procedurile necesare pentru asigurarea circuitelor.

Unitatea medicala pascaneana are 140 de paturi de spitalizare continua, din care 50 se solicita a fi pentru pacienti diagnosticati cu virusul SARS-COV2.

Mentionam ca spitalele din municipiul Iasi sunt pline, cu 417 paturi ocupate, dintre care 28 la Terapie Intensiva si abia fac fata noilor cazuri. Potrivit ultimelor date oferite de DSP Iasi, pana marti, 6 octombrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5765 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 92 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi, marti au fost inregistrate doua decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 165.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70