10.5 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Premii pentru cadrele didactice și tinerii cu rezultate din Scobinți. Doua busturi ale personalităților locale dezvelite duminică – VIDEO

Zi importanta in comuna Scobinti, duminica, 4 octombrie. In preambulul Zilei Mondiale a Educatiei, au fost inaugurate busturile a doua personalitati marcante pentru comunitate si a avut loc o premiere a cadrelor didactice si a tinerilor care s-au remarcat la invatatura, sport, protectia mediului si activitati sociale.

Ziua a inceput la Biserica Zagavia, unde a fost dezvelit bustul episcopului Amfilohie Hotiniul – cel care şi-a pus amprenta asupra învățământului din Moldova de la începutul secolului al XIX-lea. Tot acolo a avut loc si o slujba religioasa.

Apoi, in fata primariei a fost dezvelit bustul maestrului Dan Hatmanu, un nume marcant în lumea artei plastice.

In a doua parte a zilei, au fost premiati cu flori si distinctii, dascalii din comuna, care formeaza din copii, oameni mari. Primarul comunei, Gheorghe Hritcu, a fost cel care i-a felicitat pe profesori.

Premii au primit si Cornelia Tincu, campioana europeana de juniori la canotaj si Lică Drăguşanu, apărător al mediului şi ecologist activ.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70