12.2 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Pantazi – bilanţ la sfarsit de mandat: Peste 9 milioane de lei in conturi, investiţii în derulare

Edilul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi susţine că situaţia financiară a Primăriei este, în momentul de faţă, incomparabil mai bună decât acum 8 ani de zile, atunci când a preluat funcţia de primar.

Dacă în vara anului 2012 conturile administraţiei locale erau goale,  acum sunt disponibile peste 9 milioane de lei, 4 milioane pentru funcţionare şi alte 5 milioane rezervate pentru investitii. De asemenea în momentul de faţă nu sunt facturi restante neachitate iar finanţarea institutiilor şi serviciilor publice este la zi.

Asta după ce acum 8 ani de zile fostul edil a lăsat datorii de zeci de milioane de lei, acoperite cu greu în următorii ani. Dezvăluirile au fost făcute de primarul Dumitru Pantazi, în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”. El a prezentat execuţia bugetară după primele nouă luni ale anului, la predarea mandatului primarului ales Marius Pintilie.4

Pe lângă bani în cont primarul Dumitru Pantazi spune că lasă la sfârşit de mandat şi un portofoliu important de proiecte, unele cu finanţare din fonduri europene, aflate în diferite etape de derulare. Cel mai important dintre ele este cel al operatorului ApaVital pentru estinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, investiţie de peste 25 de milioane de euro.
Pe lista se mai afla reabilitarea Palatului Cantacuzino şi a unor scoli şi grădiniţe, digitalizarea serviciilor publice din primărie, modernizarea serviciilor medicale de la Spitalul de Urgenţă din Paşcani şi altele.
Dumitru Pantazi a precizat că pierdut alegerile locale din cauza nemultumirilor cetăţenilor acumulate în ultimii 30 de ani de zile. El spune că în cele două mandate a reuşit să rezolve doar o parte din ele şi că acum Pascaniul arata mai bine ca niciodată mai ales în urma investiţiilor făcute pentru modernizarea străzilor.
Menţionăm că primarul ales ar urma să depună jurământul să să preia mandatul cel mai probabil saptamana viitoare odată cu şedinţa de constituire a noului legislativ local. Dumitru Pantazi va face parte din echipa de consilieri locali ai PSD.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70