13.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Se redeschide Colegiul National Mihail Sadoveanu Pașcani. Elevii vin la școala de marți

De marti, 6 octombrie, se redeschide Colegiul National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani. Autoritatile judetene au decis aceasta masura dupa ce au trecut 14 zile de la confirmarea cu virusul SARS-COV2 a trei profesori si un elev. Majoritatea claselor vor invata in sistem hibrid, ca si pana acum, cu cateva exceptii a unor clase care sunt in scenariul verde.

Intre timp, au fost luate masurile specifice in aceasta situatie si anume izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor din institutie şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

De precizat este faptul ca in prezent mai este inchisa din cauza coronavirusului cresa din municipiu, iar la Centrul de Studii Stefan cel Mare si Sfant au fost suspendate cursurile la o singura clasa.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până duminica,              04 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5557 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 127 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3071 au fost externate (cu 25 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70