16 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Verificări privind vânzarea ilegală de lemne

Se apropie sezonul rece si se intensifica controalele privind taierile si vanzarea ilegala de lemne. Miercuri, reprezentanti ai Direcției Silvice Iași şi Gărzii Forestiere Suceava au acționat pentru verificarea respectării legislației privind prelucrarea, comercializarea și transportul de material lemnos, pe raza Ocolului Silvic Paşcani.

Au fost verificate 25 de masini si legitimate 17 persoane.

În urma neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii nr. 171/2010 și au fost confiscați 2,683 metri cubi de cherestea. Spre exemplu, un bărbat din județul Neamţ, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, deoarece a transportat material lemnos, fără a deține documente legale. Cei 2,683 metri cubi de material lemnos au fost ridicați în vederea confiscării” se arata intr-un comunicat de presa trimis de IPJ Iasi.

Mentionam ca actiunea a avut loc in cadrul unui program intitulat Scutul Padurii. Totodata, orice transport cu lemn poate fi verificat în timp real de autoritățile competente cu ajutorul cetățenilor, care pot apela Serviciul 112 comunicând numărul mașinii de transport.

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70