13.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Primăria Pașcani primește dosare pentru acordarea de tichete școlare

Copiii care provin din familii cu venituri reduse vor putea să-și cumpere rechizite și alte lucruri pentru școală cu ajutorul tichetelor electronice acordate de stat prin direcțiile de asistență socială ale primăriilor. Valoarea unui tichet, acordat de Guvern, este de 500 de lei si va fi valabil un an de la data emiterii. Primariile au inceput deja sa primeasca cereri. La Pascani, dosarele se primesc incepand de maine.

Pentru a beneficia de aceste tichete, elevii din ciclul primar și gimanazial trebuie să aibă un venit lunar net pe membru de familie de până la 1.115 lei, iar preșcolarii de 284 lei.

Documentele necesare la dosar sunt urmatoarele:

  • copie act de identitate ale parintilor
  • copie certificat de naștere copil/copii
  • copie certificat de căsătorie părinți sau hotarare divort (după caz)
  • copie certificat de deces părinte (unde este cazul)
  • dovada înscrierii la grădiniță/școală
  • copie document din care să rezulte calitatea de reprezentant legal a persoanei reprezentate
  • acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei , precizeaza printr-o postare pe Facebook, reprezentantii Primariei Cristesti.

Tichetele vor putea fi folosite pentru cumpararea de caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane, haine si alte lucruri necesare unui elev.

Dosarele se pot depune pana pe data de 11 septembrie.

Mentionam ca banii vor fi alocați de Ministerul Fondurilor Europene prin Schema Națională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizați (SNSED), în cadrul Programul Operațional POAD. Tichetele sociale vor fi distribuite de Instituția prefectului către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul destinatarii finali.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70