13.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Nouă mașini de poliție noi pentru secțiile din Pașcani și comunele arondate

Noua autospeciale noi de Politie, marca Dacia Logan, au ajuns miercuri, la sediul Politiei Municipale Pascani. Masinile se afla in parcarea institutiei si pot fi vazute de cetateni in aceste zile, urmand ca apoi sa fie distribuite catre posturile de politie arondate muncipiului.

Noutatea acestor noi autoturisme ar fi compartimentul destinat pasagerilor din spate care este separat printr-un panou, limitând astfel interacțiunea fizica dintre aceștia și polițiști si un sistem de monitorizare.

In urmatoarea perioada, vor ajunge la Pascani si cateva autospeciale marca Dacia Duster, care sunt prevazute cu o stație mobilă și o tableta cu ajutorul căreia polițiștii se pot conecta la bazele de date.

Mentionam ca autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață. Acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale. Noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE.

Masinile fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de MAI în acest an, achiziție făcută din fondurile proprii, iar in judetul Iasi au ajuns 38 de vehicule noi.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70