12.2 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Scandal cu bate și topoare la Motca. Familie atacata in propria gospodarie

Scandal cu bate și topoare sâmbăta seara în satul Boureni din comuna Motca. Un grup de tineri de etnie roma a intrat cu forța într-o gospodărie din localitate, în timp ce proprietarul casei își serba ziua de naștere alaturi de un grup de persoane.

Agresorii au forțat intrarea în curte și au distrus, cu bate și topoare, tot ce le-a ieșit în cale. Cei care participau la aniversare, printre care se aflau și copii s-au ascuns pe unde au putut din calea lor. În tot acest timp, alte rude ale atacatorilor au aruncat din drum cu pietre în victime și geamurile casei. Doua persoane au fost ranite.

După ce au distrus tot în calea lor, atacatorii au plecat. La fata locului au intervenit polițiști, jandarmi dar și un echipaj de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care a patrulat în zona până dimineața, pentru preîntâmpinarea altor incidente. Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate și conduse la sediul Poliției pentru cercetări.

În cauza a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe, distrugere, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice. Șapte persoane sunt cercetate iar patru dintre acestea au fost reținute pentru 24 ore, fiind aduse luni în fata procurorului de caz pentru a fi dispuse masuri.

La data de 18 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați prin 112, despre un conflict ce a avut loc la imobilul unui bărbat din comuna Motca. Polițiștii Poliției Municipiului Pașcani, Secției 6 Poliție Rurală Pașcani și un echipaj SAS aflat în zona au intervenit de îndată, fiind identificate și conduse la sediul poliției pentru cercetări persoanele bănuite de comiterea faptei.
Din primele cercetări a rezultat faptul că 7 tineri, dintre care 4 minori ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat, care își serba ziua de naștere, ar fi agresat 3 persoane și ar fi provocat distrugeri imobilului și unui autoturism. In cauza, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, diatrugere, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmand a fi dispuse măsurile care se impun.” se arata in comunicatul transmis de IPJ Iasi.

Menționam că printre cei care au luat parte la incidentul de sâmbăta seara se numără și persoane care în luna martie a.c. ar fi vandalizat un magazin din localitatea Boureni.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70