More

  Zilele Municipiului Pașcani 2016 – Târg și expoziții cu produse unicat în centrul Pașcaniului

  Array

  Târg și expoziții cu produse unicat în centrul Pașcaniului

  S-a dat start Zilelor Municipiului Pașcani. La Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” a început cea de-a VIII a ediție a sărbătorii cu un târg de produse făcute manual. Au venit oameni talentați care din mâinile lor au ieșit oale de lut, haine, accesorii, bijuterii sau tablouri. De astăzi și până duminică seara, doritorii îi pot găsi în piațeta din centrul orașului. Cei pasionați de istorie pot vizita și expoziția de medalii a Muzeului Municipal din holul Casei de Cultură.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Vineri, 8 iulie 2016, prima zi a Zilelor Municipiului Pașcani. Ajunsă la cea de –a VIII a ediție, Casa de Cultură “Mihail Sadovenu”, partener de activități, are programate mai multe evenimente pentru toate vârstele. Dis de dimineață, mai mulți comercianți și-au expus marfa spre vânzare în cadrul Trâgului de handmande. Vizitatorii și cumpărătorii nu s-au lăsat așteptați.

  Doritorii pot cumpăra căciuli și haine de blană, papuci de casă, oale de lut, hainuțe pentru copii croșetate, bijuterii dar și tot felul de accesorii.

  Acest stand este nelipsit de la activități de gen. Copiii de la un centru din Pașcani fac obiecte unicat prin procedeul origami. De aici se pot achiziționa, contra unei sume modice, și tablouri sau vaze făcute excepțional din obiecte reciclabile.

  Un alt stand, alte produse făcute de către două mâini dibace. Este vorba despre hăinuțe pentru copii, tot unicat. De aici nu lipsesc nici bentițele pentru fetițe sau paharele personalizate pentru viitorii miri. De asemenea, Brândușa și mama ei, fac și produse la comandă pentru domnișoarele de onoare, de exemplu. Tot ce trebuie să faceți este să spuneți ce doriți, iar colaborarea va fi una de succes. Afacerea este promovată și pe rețelele de socializare.

  Câțiva pași mai încolo, un alt stand, o altă pasiune. Este vorba despre cusutul pe etamină. Dacă în trecut aceste ore se țineau la școală, acum Viorel Hatamanu așteaptă curioșii în centrul Pașcaniului pentru a admira produsele cusute de el. Rezultatele sunt deosebite! Doritorii le pot cumpăra, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Mai mult, se fac și comezi de brâie, ii, costume populare.

  Dacă nu aveți încă produse de lut, făcute manual acum aveți ocazia să cumpărați. Începând de la 8 lei pentru o cană de cafea sau pentru vin, producătorii, veniți de la Săbăoani, județul Neamț vă stau la dispoziție. Produsele sunt unicat și făcute pentru toate gusturile.

  De asemenea, timpul liber îl puteți petrece și vizitând expozițiile din incinta Casei de Cultura “Mihail Sadovenu”. Acolo sunt expuse medalii, plachete, efigii și emisiuni bancare omaginale dar și pietre semiprețioase.

  Târgul și expozițiile sunt programate pe parcurusl celor trei zile, 8 -10 iulie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Parlamentul României, încotro?!

  A fost o vreme în care Parlamentul României constituia locul celor mai ample, serioase, responsabile și consistente dezbateri. De altfel, un spațiu de firesc,...

  Pintilie verifica pubelele din suburbii. Primaria incaseaza taxa de salubritate, dar nu vrea sa mai ridice gunoiul amestecat

  Amenintari la adresa locuitorilor din suburbiile municipiului Pascani. Primarul Marius Pintilie a anuntat in cadrul unei conferinta de presa, ca de saptamana viitoare vor...

  De pe 15 martie ar urma sa se deschidă al doilea flux de vaccinare la Pașcani. Primăria angajează personal

  Vesti bune pentru pascaneni, dar si cetatenii din comunele apropiate. De pe 15 martie a.c., ar urma sa fie deschis un al doilea flux...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI