25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

900 de cadre didactice, pregătite pentru a preveni abandonul şcolar în Iași

Un proiect privind prevenirea abandonului şcolar a fost terminat cu succes la Iaşi.

„Împreună pentru copii!“, derulat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Fundaţia Holt Iaşi s-a desfăşurat pe durata a 20 de luni. Astfel, prin desfăşurarea de activităţi educative, extraşcolare, în care au fost implicaţi direct preşcolari şi şcolari din mediul rural, dar şi părinţii acestora şi profesorii din cele 80 de şcoli selectate, s-a încercat realizarea unei creşteri a participării şcolare în cazul a 1.445 de copii, consideraţi a fi în situaţii de risc, încercând în acelaşi timp şi o educare a părinţilor acestora.

„Acest proiect a fost o mare provocare pentru noi. Am reuşit să facem educaţie parentală în toate şcolile din Iaşi. În cadrul acestor cursuri de educaţie parentală au fost pregătite 900 de cadre didactice, pe două teme foarte sensibile legate de participarea copilului şi de abordarea pozitivă a comportamentelor acestuia. Am organizat „Grădiniţa de familie“ în 25 de grădiniţe din mediul rural, iar în acest proiect am urmărit mai curând dorinţele de schimbare ale cadrelor didactice şi ale copiilor“, a declarat profesorul Ştefan Cojocaru, Directorul Holt Romania, filiala Iaşi.

De asemenea, în cadrul proiectului s-au implicat 990 de cadre didactice din mediul rural din judeţul Iaşi, cadre care au devenit educatori parentali, meniţi să sprijine copii cu probleme familiale sau de integrare, să desfăşoare activităţi cu părinţii şi să se implice atât în procesul de integrare socială, pe lângă cel şcolar.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow