22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

9 mai, Ziua Europei, sărbătorită la Miron Costin Pașcani – FOTO

C.P. „Pacea mondială nu va putea fi salvgardată fără eforturi creatoare pe măsura pericolelor care o amenință. Europa (unită) nu va putea fi creată dintr-o dată și nici ca o construcție finită: ea se va realiza prin pași concreți, creând mai întâi o solidaritate de fapt.” Spunea Robert Schuman la  9 mai 1950.

Elevii de la Miron Costin au adus Europa mai aproape, făcând din fiecare clasă un colțișor european, ușor de vizitat. Concursul a pus la încercare cunoștințele elevilor despre țările Europei, dar și imaginația acestora în a-și decora propria clasă asemeni unei țări din Europa. Au răsunat în clase imnurile țărilor Uniunii europene, și mai ales „Oda bucuriei”. Gazdele noastre, elevii, ne-au poftit ba la o expoziție, ba la un târg gastronomic, ne-au propus materiale de vizionat și atracții turistice europene.

Ambasadorii Juniori, școala noastră fiind Școala Ambasador a Parlamentului European,  au realizat pe final de zi o simulare a unei dezbateri din Parlamentul European, au propus legi, le-au votat, iar cei mici, de la clasele a V-a și a VI-a s-au întrecut dimineață la concursul național Euroquiz.

Am demonstrat cu toții că ne cunoaștem foarte bine familia europeană.

La mulți ani, Europa!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow