9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

9 mai: Ziua Europei 2019, marcată în România prin evenimente în căutarea semnificaţiilor originare

- Advertisement -

Ziua Europei 2019 este marcată, joi, 9 mai, prin evenimente care se vor desfăşura în multe colţuri ale ţării, organizatorii pornind în căutarea semnificaţiilor originare.

România celebrează pe 9 mai Ziua Europei, dedicată unităţii europene. În fiecare an, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, scrie europa.eu.

În 1985, liderii Comunităţii Europene, întruniţi la summitul de la Milano, au decis ca la data de 9 mai să fie sărbătorită Ziua Europei. Instituţiile UE îşi deschid porţile pentru public în zilele de 9 mai (la Luxemburg) şi 19 mai (la Strasbourg), în timp ce la Bruxelles, instituţiile au fost deschise publicului pe 4 mai.

La Bruxelles şi Strasbourg, tema pe care sărbătoarea o are anul acesta este configurarea viitorului Europei.

Pentru a sărbători Ziua Europei în data de 9 mai, instituţiile UE din Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg îşi vor deschide din nou porţile pentru public. Birourile locale ale UE din Europa şi din întreaga lume vor organiza diverse activităţi şi evenimente pentru toate vârstele. În fiecare an, mii de oameni participă la vizite, dezbateri, concerte şi alte evenimente organizate cu ocazia Zilei Europei pentru a face mai bine cunoscută Uniunea în rândul cetăţenilor săi.

Continuarea pe mediafax.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow