15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

9 Km de asfalt în comuna Vânători

- Advertisement -

Un senator vrea să aducă de trei ori mai mulţi bani pentru satul natal decât au primit drumarii ieşeni pentru toţi cei 1.035 km de drumuri judeţene pe care îi administrează. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a demarat procedurile pentru reabilitarea DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători pe o lungime de 9 km.

Valoarea lucrărilor este estimată la 14,3 milioane lei inclusiv TVA, şantierul urmând să fie deschis timp de doi ani. Proiectul vizează scarificarea şi reasfaltarea drumului. “Proiectul de reabilitare datează din 2010, dar până acum nu au existat fonduri. Drumul se află într-o stare jalnică. Este parţial pietruit, iar ce asfalt a mai avut este puternic deteriorat. Proiectul a fost propus la toate şedinţele Consiliului Judeţean în care a fost vorba de drumuri. A fost inclus în masterplanul judeţean de transporturi, a fost trecut la finanţarea din bugetul de stat”, a explicat directorul DJADP, Daniel Minciună.

DJADP nu dispune efectiv în acest an decât de 700.000 lei din suma necesară reabilitării drumului. Alţi 300.000 lei sunt prevăzuţi pentru anul viitor. Restul sumei ar urma să fie alocată distinct, prin legea bugetului de stat pe 2016. “Noi vom lucra strict de ce bani avem. Există promisiunea fermă că banii vor veni, dar aşteptăm să şi vedem celelalte 13 milioane necesare. Este practic proiectul personal al senatorului Florin Constantinescu, care este din Criveşti. Dacă toţi parlamentarii s-ar agita cum a făcut-o Constantinescu pentru acest drum, poate am mai rezolva unele din ele”, a precizat Minciună.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow