More

  Campanie cu sesizări la Poliție

  Array

  Campanie cu sesizări la Poliție

  În pofida reglementărilor stricte privitoare la procedura de vot şi la obligaţiile candidaţilor în timpul alegerilor, zeci de sesizări s-au îngrămădit pe mesele birourilor de circumscripţie din judeţ. Cele mai multe sesizări au fost depuse de reprezentanţii PSD şi PNL, principalii competitori în cursa electorală.

  La Pașcani, pe parcursul zilei de ieri, reprezentații PSD și PNL au făcut sesizări și plângeri penale pe diferite motive, cum că persoanele cu drept de vot ar fi fost influnețate să pună stampila pe un anumit partid. Plângerile au ajuns la Biroul Electoral Municipal dar și la Poliția Municipală. Împotriva PSD patru, iar impotriva PNL două. Ele urmază să fie cercetate și sancționate contravențional.

  Și în comunele din împrejurimi au fost nereguli.

  De exemplu, la Hărmăneşti, candidatul PSD la primărie, Dan Timofte, ar fi fost agresat de primarul liberal, viceprimarul şi un localnic. Acesta din urmă l-ar fi lovit pe Timofte, acestuia sărindu-i lucrarea dentară din gură. Incidentul a fost urmat de o plângere depusă la Poliţie.

  La Sireţel, PSD a reclamat faptul că alegătorii primesc de la primarul liberal bileţele numerotate pe care urmau să le lase în buletinele de vot. Reprezentanţii PSD apreciau că în acest mod urma să se determine felul cum a votat fiecare cetăţean, cei care puneau ştampila „cum trebuie“ urmând să fie recompensaţi după alegeri.
  La Sireţel au fost împărţiţi fluturaşi denigratori la adresa primarului în funcţie al comunei, Gheorghe Ancuţa. Pe una din feţele fluturaşului erau menţionate mai multe posturi din primăria comunei care ar fi ocupate de rudele lui Ancuţa, iar pe cealaltă, un mesaj în versuri: „Bobocel în trei mandate / A furat şi-a luat de toate / Bobocel hoţ de meserie / Făcut pentru primărie / Neamurile mi le-ajut / Iar pe voi am să vă…“

  La Hălăuceşti, reprezentanţii PNL ar fi prezentat aproximativ 30 de adeverinţe medicale eliberate pe 3 iunie de către acelaşi medic. Adeverinţele au fost utilizate pentru a se solicita deplasarea urnei mobile. Solicitarea a fost respinsă.
  Liberalii au reclamat şi faptul că la Pârcovaci vin autocare şi microbuze cu basarabeni cu dublă cetăţenie, aduşi să voteze. Plângerea a fost înaintată Poliţiei, pentru a determina legalitatea şi autorii operaţiunii.

  Și agenții de la Poliția Locală au fost la datorie în perioada campaniei electorale. De la începutul lunii mai pana la începutul acestei luni, oamenii legii au fost instruiți și au verificat ca afișele electorale să fie lipite doar pe panourile special amenajte.

  De asemenea și în ziua votului, polițiștii locali au verificat toate localurile, de la magazine până la baruri, care se aflau în apropierea secțiilor de vot pentru ca acestea să nu comercializeze alcool cetățenilor. Conform celor spuse de șeful Poliției Locale nu a fost dată nici o sancțiune, valoarea acestuia fiind de până la 3 mii de lei.

  Potrivit ultimului bilant prezentat de Biroul Electoral Central (BEC) pe pagina oficiala dedicata alegerilor locale, ieri, 5 iunie 2016, la cele 730 de urne din judetul Iasi s-au prezentat 314.880 de cetateni cu drept de vot din cei 743.898 inscrisi pe liste, prezenta fiind de 42.32%.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI