29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi şi Fundaţia Collegium XXI, care este iniţiatorul Proiectului au organizat şi desfăşurat, în parteneriat, proiectul educaţional „CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”.

Proiectul se derulează lanivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale şi vizează desfăşurarea de activităţi cu rol educativ în mai multe de unităţi de învăţământ, în cadrul programului „ŞCOALA ALTFEL : Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În data de 21 aprilie 2016, peste 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi Şcolilor Gimnaziale „Petru Rareş” şi „Pîrcovaci” au participat la o activitate de informare, ocazie cu carepoliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale le-au prezentat aspecte referitoare la patrimoniul cultural naţional, categorii de bunuri cu valoare istorică, documentară, arheologică şi artistică şi atribuţiile instituţiilor statului pe linia protejării patrimoniului imobil şi mobil.
De asemenea, au fost prezentate şi unele activităţi desfăşurate de poliţişti în instrumentarea unor cazuri privind recuperarea de bunuri din patrimoniul cultural.

Mesajul poliţiştilor a fost acela că fiecare membru al societăţii civile are datoria morală de a se implica personal în protejarea bunurilor care aparţin patrimoniului cultural.

Elevii prezenţi la acest proiect educaţional au primit materiale promoţionale şi diplome de participare, oferite de Fundaţia Collegium XXI, în baza Protocolului de colaborare încheiat cu I.G.P.R.

sursa IPJ Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI