23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Proicte antidrog la o școală din oraș

În perioada aprilie-mai 2016 la Colegiul Naţional ,,Mihail Sadoveanu’’ se desfăşoară proiectul de prevenire a consumului de droguri intutulat sugestiv UN AJUTOR MINOR, PAS SPRE VIITOR. Acesta se înscrie în activităţile organizate de Inspectoratul Şcolar Iaşi în această perioadă, sub genericul Proiecte antidrog Împreună.

Activităţile vor îmbunătăti situţia grupului ţintă, în sensul că elevii vizaţi vor dobândi cunoştinte despre prevenirea consumului de droguri, despre evitarea acelor grupuri cu risc, vor fi orientaţi spre activitati educativ-culturale sau sportive,vor constientiza pericolul la care sunt supuşi dacă aleg să consume tutun şi /sau droguri.

În ceea ce priveste beneficiarii indirecti (elevii care nu sunt incluşi în proiect dar participă la activităţile organizate), proiectul are un impact pe termen lung având în vedere abilităţile dobândite: de comunicare , de susţinere, găsire de noi prieteni.

Echipa de proiect, adică Hristea Maria, Cotic Mădălin Iulian, , Jalaboi Iustin , Tîrpescu Sabina Maria, elevi din clasele a X-a, are drept colaboratori Consiliul elevilor, Clubul Copiilor, Protoeria Paşcani, Poliţia de proximitate, Agentia Antidrog Iasi.

Printre activităţile care urmează să se desfăşoare sunt expoziţii de afişe pntru o campanie de prevenire a consumului de droguri, dezbateri cu persoane abilitate să ofere sfaturi adolescenţilor aflaţi în situaţii de risc-psiholog, poliţist, preot-, activităţi sportive care să demonstreze că un stil de viaţă sănătos este necesar pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

C.P. Colegiul „M. Sadovenu” Pașcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow