26.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
26.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Proicte antidrog la o școală din oraș

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

În perioada aprilie-mai 2016 la Colegiul Naţional ,,Mihail Sadoveanu’’ se desfăşoară proiectul de prevenire a consumului de droguri intutulat sugestiv UN AJUTOR MINOR, PAS SPRE VIITOR. Acesta se înscrie în activităţile organizate de Inspectoratul Şcolar Iaşi în această perioadă, sub genericul Proiecte antidrog Împreună.

Activităţile vor îmbunătăti situţia grupului ţintă, în sensul că elevii vizaţi vor dobândi cunoştinte despre prevenirea consumului de droguri, despre evitarea acelor grupuri cu risc, vor fi orientaţi spre activitati educativ-culturale sau sportive,vor constientiza pericolul la care sunt supuşi dacă aleg să consume tutun şi /sau droguri.

În ceea ce priveste beneficiarii indirecti (elevii care nu sunt incluşi în proiect dar participă la activităţile organizate), proiectul are un impact pe termen lung având în vedere abilităţile dobândite: de comunicare , de susţinere, găsire de noi prieteni.

Echipa de proiect, adică Hristea Maria, Cotic Mădălin Iulian, , Jalaboi Iustin , Tîrpescu Sabina Maria, elevi din clasele a X-a, are drept colaboratori Consiliul elevilor, Clubul Copiilor, Protoeria Paşcani, Poliţia de proximitate, Agentia Antidrog Iasi.

Printre activităţile care urmează să se desfăşoare sunt expoziţii de afişe pntru o campanie de prevenire a consumului de droguri, dezbateri cu persoane abilitate să ofere sfaturi adolescenţilor aflaţi în situaţii de risc-psiholog, poliţist, preot-, activităţi sportive care să demonstreze că un stil de viaţă sănătos este necesar pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

C.P. Colegiul „M. Sadovenu” Pașcani

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.1 ° C
28 °
23.2 °
69 %
1.8kmh
20 %
mar
28 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI