16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Lansare campanie deprevenire a furturilor din locuințe „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”

Lansare campanie deprevenire a furturilor din locuințe

„NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT”

 Poliţia Română derulează în perioada martie – septembrie 2016, la nivel national, campania „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT ce are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Pentru fiecare cetăţean locuinţa este spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Campania „NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT ”,derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.

,,Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului reprezintă una dintre prioritățile  Inspectoratului de Poliție Județean Iași. În activitățile pe care le derulăm acordăm o atenţie deosebită furturilor din locuinţă, acestea având un impact deosebit în percepţia populaţiei în ceea ce priveşte siguranţa personală. Este foarte important ca fiecare dintre noi să fie informat cu privire la pericolele existente privind furturile din locuinţe şi să ia măsuri elementare de precauţie.” – declară reprezentanții Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Iași.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive. Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, la nivelul județului Iași vor fi distribuite cetățenilor circa 5000 de pliante, iar 150 de afișe vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

Totodată, un clip video şi un spot audio vor fi promovate, pentru ca mesajele destinate prevenirii spargerilor de locuinţe să ajungă la cetăţeni.

În premieră pentru colaborarea dintre cei doi parteneri (Poliția Română și Groupama Asigurări S.A.) va fi realizat un site web dedicat exclusiv campaniei, respectiv www. prevenireafurturilor.ro.

Alte articole