20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

80% dintre comunele ieşene își vor deszăpezi singure drumurile iarna aceasta

Dintre oraşe, doar Paşcaniul va apela la operatori privaţi pentru efectuarea acestei activităţi.

Comunele au învăţat să se descurce singure. Cea mai mare parte a localităţilor din mediul rural îşi vor asigura prin propriile forţe deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti în această iarnă. Din cele 93 de comune din judeţ, un număr de 72 dispun de utilaje proprii pentru deszăpezire, acestea neîncheind contracte cu firme specializate.

Doar opt comune care au utilaje de deszăpezire desfăşoară în această perioadă şi proceduri de achiziţie, pentru completarea dotărilor existente.

Dintre oraşe, doar Paşcaniul va apela la operatori privaţi pentru efectuarea activităţilor de desză­pezire, celelalte dispunând de dotări proprii suficiente.

Valoarea contractelor de deszăpezire încheiate de comunele din judeţ variază între 9.500 de lei la Ungheni şi 88.000 de lei la Deleni sau între 90 de lei pe oră la Grajduri şi 250 de lei pe oră la Mogoşeşti-Siret, în cazul comunelor care au încheiat contracte pentru intervenţii punctuale, în funcţie de necesităţi.

Pentru drumurile judeţene, mai este în vigoare contractul multianual încheiat de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu asocierea formată din firmele Eky-Sam Târgu Frumos şi SC Enviro Construct SRL. Acesta va expira la sfârşitul anului, până atunci fiind programată cheltuirea a cel mult 1,55 mi­li­oane de lei. O nouă licitaţie se află în curs, data limită pentru depunerea ofertelor fiind azi.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow