20.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Pledoarie pentru normalitate

- Advertisement -

Zilnic asistam nepasatori (poate dintr-o inertie traditionala,poate din ignoranta) la ceea ce fac guvernantii, indiferent de culoarea lor politica. Ne bucuram ca se face o lege a salarizarii, ca ni se dau 5 -10 – 15-25 %, de parca numai asta conteaza ( prea naivi suntem daca credem ca o majorare de salariu va insemna prosperitate,la nivelul salariului la care se adauga acest procent si,mai ales,la nivelul cheltuielilor pe care le avem De facut ) .

E prea putin pentru o tara care se vrea democrata, care se pretindeprospera. Partidele vin cu promisiuni mari: ca vom avea de toate , ca va curge lapte si miere in casele noastre, ca poate nici nu trebuie sa mai muncim. Suntem chiar naivi daca ne uitam doar la marirea de salariu, care niciodata nu e semnificativa, ci doar praf in ochii unor salariati usor de pacalit.

Investia este aproape zero, privatizarea este pusa mereu in lumina comunista,privita cu suspiciune. Clasa politica e alcatuita doar din niste imbuibati care nu sprijina suficient crearea de firme particulare,ci au grija in primul rand de propria prosperitate ,afiseaza averi de nababi fara nici cea mai mica grija fata de populatie.

Cei din sectorul bugetar asteapta mariri de salariu,asteptare absolut justificata, dar de unde daca economia de stat e falimentara? Romanii pleaca din tara, nu numai ca e rau, nu numai din cauza ca sunt prost platiti, ci si pentru lipsa de respect, pentru iresponsabilitatea celor care ne conduc in Romania,din sila de a nu vedea un viitor clar si sigur pentru copiii lor.

Aproape toti guvernantii nostri dupa 90 au prosperat la modul nerusinat prin mita, spaga si coruptie. S-a pus in circulatie o vorba :vrei sa fii bogat? fa-te politician. Acum populatia realizeaza ca mereu a votat oameni corupti, oameni care au obtinut diplome prin frauda, carora nu le pasa ca din cauza lor unii sunt mutilati sau mor.

Continuare pe pagina de facebook a autorului, Aurel Neicu

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow