10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

75% dintre ieşenii care vor permis de conducere cad la examen. A cui e vina?

- Advertisement -

Doar un sfert dintre ieşenii care au depus anul trecut cereri pentru eliberarea unui permis de conducere au reuşit să-l şi obţină. Dintre cei 31.276 de ieşeni care au dat anul trecut examen pentru eliberarea permisului de conducere, doar 7.538 l-au şi promovat.

„Pentru noi, cifrele sunt cumva surprinzătoare. Ne-am fi aşteptat ca raportul să fie invers, pentru că este de presupus că te prezinţi la examen atunci când eşti suficient de bine pregătit. Pe de altă parte, aceste cifre arată faptul că examenul a devenit mai serios, iar gradul de exigenţă a crescut. Ca urmare, şi circulaţia pe drumurile publice va fi mai sigură”, a apreciat directorul de cabinet al prefectului, Marian Şerbescu.

Numărul celor care au căzut la examenul teoretic este aproximativ egal cu cel al ieşenilor care nu au reuşit să ia proba practică. Astfel, 11.906 dintre cei 23.738 de respinşi au căzut la „sală”, iar 11.832 la traseu.

Conform statisticilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere, anul trecut au fost eliberate 21.874 de permise, aproximativ două tremi din acestea fiind preschimbări ale unor permise vechi. Totodată, au fost înmatriculate 19.123 de vehicule, fiind radiate 44 de automobile abandonate în municipiu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow